Aktivitetscentret Lyngparken 
- for fællesskabet

På tur ud i det blå

Arrangementet ”På tur ud i det blå” er et led i projektet ”Mols i Udvikling”, en naturlig udvikling af det gode samarbejde mellem Lyngparken og kirkerne på Mols og Helgenæs.

Turene løb af stablen 16. juni og 11. august.

De to præster, Betty Højgaard og Jan Schmidt, var de perfekte turguider gennem deres sogne.

Turene startede i Lyngparken.

Herfra kom de 36 deltagere på den første tur på en sand oplevelsestur gennem National­parken, over Trehøje, med stop i Agri Kirke, hvor deltagerne fik en orientering om kirken. Især den velholdte kirkegård blev beundret.

Herefter gik turen videre gennem de smukke landskaber ved Vrinners, over Rolsø Kirkegård, via Knebel til Tved, hvor deltagerne styrkede sig på en dejlig kop kaffe og kage i konfirmandstuen.

Tved Præstegårds smukke have blev behørigt beundret, og til sidst fik alle et indblik i Tved Kirkes historie.

 

Anden tur var et sandt tilløbsstykke. Med en fuld turistbus og Lyngbussen på sidelinjen, i alt 51 personer, indledte vi turen med et besøg i Egens Kirke, Danmarks tredjemindste kirke. Her fik deltagerne en indgående beretning om kirkens historie helt tilbage til 1600-tallet. Kirken har uden tvivl landets smukkeste beliggenhed – og flaget var højt til tops. En dejlig oplevelse.

Nu gik turen videre over Grønfeld, forbi Femmøller til et kort pitstop på Molslaboratoriet, Strandkær. Videre gennem de rullende bakker ved Fuglsø, over Dragsmur, forbi Ryes Skanser og gennem Helgenæs’ vilde natur.

Her var der lige tid til en afstikker til Sletterhage Fyr, hvor deltagerne i et kvarters tid legede turister i fyrtårn, på strand og ved pølsevogn og iskiosk.

Men nu var der dømt ”masser af kaffe og to slags brød” i Helgenæs Præstegårds konfirmandstue.

Her blev deltagerne indviet i Helgenæs Sogns historie og tidligere provsters og præsters virke.

Mætte af indtryk, og godt trætte, nød vi den smukke tur hjemad over Begtrup, Strands og Vistoft til Lyngparken – slutningen på en dejlig eftermiddag.

Dette var det første initiativ i det øgede samarbejde mellem Lyngparken og kirkerne.

Vi nåede desværre ikke alle de planlagte seværdigheder. Derfor tilbød vores gæve turguider, at de ville stå for en tredje tur. Vi glæder os allerede.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk