Aktivitetscentret Lyngparken 
- for fællesskabet

Kunstkredsen på studietur til Museum Jorn

Kunstkredsen er altid på jagt efter emner til udstilling i Lyngparken. I den forbindelse søger vi konstant inspiration.

For at råde bod på denne ”søgen efter inspiration”, blev vi enige om at tage på en studietur. En onsdag i begyndelsen af oktober satte Lyngparkens bus med Ulla Kjemtrup ved rattet og fire forventningsfulde medlemmer af Kunstkredsen kursen mod Silkeborg. Målet var Museum Jorn, som p.t. viser en af årets mest inspirerende udstillinger.

Og vi blev i sandhed inspireret. Først med Per Kirkebys ”Maskiner for lys og skygge”, en udstilling dedikeret til Per Kirkebys arbejde med murstensskulpturer og arkitektur igennem mere end 50 år – fantastiske værker ledsaget af en stor mængde tegninger og arkivalier, som gav et omfattende indblik i kunstnerens univers.

Og så var der ”Jorn, Jorn, Jorn”: Helt privat – Asger Jorns Smykker, 52 nyopdagede værker af Jorn, På arbejde med Jorn (fokus på Jorns arbejdsprocesser og eksperimenterende tilgang til kunsten). Der var ingen ende på oplevelserne.

Efter en Jorn-frokost i Cafe Asger Jorn, forlod vi meget mætte af kunst og mad dette smukke museum, som godt kan genbesøges inden alt for længe. En fantastisk og inspirerende dag.

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk