Aktivitetscentret Lyngparken

     - for fællesskabet

Birte og Flemming Hagedorn
udstiller fra 1. oktober til 24. november 2018

Udstillingen kan ses alle dage kl. 8-17

Om kunstnerne. For 16 år siden, efter et langt arbejdsliv, flyttede ægteparret Birte og Flemming Hagedorn til Helgenæs, hvor de hver dag nyder det bakkede landskab, himlen og havet.

Glæden over dette dejlige sted fremgår klart af deres malerier. De har begge malet fra de var ganske unge og fortæller, at de på Helgenæs er blevet inspireret af den skønne natur og af, at der blev mulighed for at danne et malehold i Kulturhuset Helgenæs Præstegård. Det har givet begge kunstneres kreativitet en opblomstring.

Birte Hagedorn arbejdede i mange år som pædagog, og det legende og spontane fremgår af hendes billeder. Flemming Hagedorn arbejdede som reklametegner, og tegnekunsten ses i hans malerier.

Begge er autodidakte, men har i årenes løb deltaget i en del malekurser.

www.flemminghagedorn.com.

Kunstkredsen holder fernisering i Centersalen
mandag den 1. oktober 2018 kl. 14.00.
Vi serverer et glas vin og lidt mundgodt.

Alle er velkomne.

 


Inge Hedegaard udstiller billedkunst
i august og september 2018.


Om kunstneren: Billedkunstneren Inge Hedegaard har sit værksted på Mols.

Og her – midt i naturen – opstår ideerne til de fleste af hendes billeder. Himmel, hav, vand, træer, sten og stokke går igen på billederne – enten som naturalistiske gengivelser eller som abstraktioner, fortrinsvis malet med akryl.

Kunstneren har også arbejdet med mennesker, portrætter og ansigter og betegner sig selv som ekspressiv kolorist.

Kunstneren har deltaget i adskillige censurerede udstillinger og har modtaget diplom fra European Art Museum. I marts 2018 deltog hun i Biennale of the Nations i Venedig.
Se: www.ingehedegaard.dk 

Kunstkredsen inviterer til fernisering 
tirsdag 7. august kl. 14.00, 

hvor der serveres et let traktement.

Alle er velkomne.

Annelise Bugge Lund udstiller i maj og juni 2018


Jeg bor i Ebeltoft og har i adskillige år været aktiv i det kunstneriske miljø på Djursland. Jeg er på 9. år næstformand i Kunstgruppen Djurs, som er en kunstnersammenslutning med 32 aktive djurs kunstnere.

Jeg har boet adskillige år i udlandet, kom tilbage og boede i en del år i Ebeltoft, men flyttede så til England, hvor jeg fik mulighed for i en periode at uddanne mig og deltage i kurser inden for billedkunst. Nogle år i Schweiz, København og Århus har givet mig mulighed for undervisning fra dygtige kunstnere. Jeg følger på 6. år undervisning på Århus Kunstakademi.

Om mine billeder

Jeg arbejder med billedkunst og keramik. I billedkunsten opstår motiverne ofte spontant, under arbejdet med lærredet – som aftryk af mange lagrede indtryk samlet gennem tiden, på rejser eller i de nære omgivelser. I perioder arbejder jeg med temaer, og forfølger et bestemt emne, maler udsnit af et billede, eller videreudvikler motivet.

Farverne er det, der optager mig mest, farver kan være mystiske, magiske og smukke. Farvernes dybde og kontrast, nuancernes variation, kombineret med forskellige penselstrøg kan skabe en levende og spændingsfyldt billedoverflade.

Mit foretrukne medie er akrylfarverne. Akrylfarvernes intensitet og hurtighed passer til min arbejdsrytme og teknik, hvor jeg gennem de mange lag kan opnå en balance mellem farve og lys, massivitet og transparens.

Keramik – Keramikken har jeg taget op igen efter nogle års pause, og det skulpturelle/modellering er det, der interesserer mig. Jeg arbejde med stentøjsler og porcelænsler. Har modtaget undervisning hos Gudrun Østergård, København. 

Annelise Bugge Lund

www.annelisebuggelund.dk

annelise@lund-web.dk

mobil: 23601850


Portrætfotos af ældre kvinder


I marts og april kommer der portrætfotos op i udstillingsarealet i Lyngparken i Knebel.

Karen Rønne, autodidakt fotograf og portrætmaler, har tidligere udstillet akvareller her. Denne gang bliver det en udstilling med portrætfotos af ældre kvinder.

Karen Rønne fortæller, at der altid har været stor interesse for at afbilde både yngre og modne kvinder. Men hun undrer sig over, at selv om kvinder generelt lever længere end mænd, så ser man ikke nær så mange billeder i medierne af ældre kvinder som af ældre mænd.

Karen Rønne mener, at det måske skyldes, at tidens skønhedsidealer i høj grad hylder ungdom og glat hud.

Hun finder det i stedet langt mere interessant at fotografere og dokumentere de spor og linjer, der normalt følger med alderen i ældre kvinders ansigter og kroppe. Netop de spor og linjer fortæller om det liv, der er levet.

Det er, hvad den kommende udstillings portrætfotos fortæller om. Her sætter Karen Rønne denne gang fokus på den livsfortælling, vores ansigter udstråler.

Modellerne er mellem 60 og 100 år. 

Fernisering i Centersalen onsdag 14. marts kl. 10.00.

Karen Rønne er til stede ved ferniseringen, og hun medbringer sit kamera og tager billeder på dagen.

Kunstkredsen er vært ved et lille traktement.
Alle er velkomne.

 

Kirsten Illeborg udstiller sin kunst i Lyngparken i januar og februar 2018

_________________________________________________

NOGET PÅ HJERTE – med billeder og tekst.

Af Kirsten Illeborg

I min verden hænger ord og billede nøje sammen. Det er måske ikke in ‘på bjerget’, men det er en drivkraft i mig.

Engagementet i naturen, miljøet og menneskets adfærd, ja, hele vores planets helbred begyndte med, at min bedstefar lånte mig Jack Londons ‘Når naturen kalder’(The Call of the Wild), som gjorde dybt indtryk på 10-årige mig.

Først for nylig er det gået op for mig, at et af billederne: ‘Urkraft’ har reference til den bog.

Mine billeder har individuelle udtryk. Hvert værk opstår, fordi det bevidst eller ubevidst trænger sig på og griber mig. Måske ligger det først et stykke tid og lagrer, inden det bliver til mit udtryk. Hvert billede har sin historie.

Jeg vil uddybe med et eksempel til ferniseringen.

______________________________________________________________

Kunstkredsen holder fernisering i Centersalen

fredag den 5. januar 2017 – kl. 13.00.

Vi serverer et glas vin og lidt mundgodt.

Alle er velkomne.


Marta Holm Nielsen, Fuglsø, udstiller sine malerier fra 6. november til udgangen af december måned 2017

Hun startede med at male i 1999 på Sct. Annagades Skole i Aarhus og har siden været forbi Århus Kunstakademi og flere andre kurser i Danmark og udlandet.

Martha Holm Nielsen maler akrylbilleder med både pensel, spartel og andet. ”Når jeg står ved mit staffeli, dukker farverne og motivet langsomt frem, og jeg ved aldrig på forhånd, hvor det ender. Inspirationen kommer bl.a. fra mine mange rejser sydpå, især til Italien og Frankrig, men lyset og naturen her på Mols er også en stor inspirationskilde.

Jeg maler figurative/ekspressive malerier med masser af farver, gerne mens jeg lytter til musik.

Mit mål er at gøre beskueren i godt humør ved at se på mine billeder.”

Fernisering mandag 6. november 2017 kl. 11.

Alle er velkomne.

Hjemmeside: www.marthaholm.dk

 

Det kunstneriske fællesskab Ellipsen, Aarhus, udstiller deres malerier fra medio august indtil november 2017.

 

Hele syv kunstnere udstiller på én gang. De er alle medlemmer af værkstedet Ellipsen i Århus. Flere af Ellipsens medlemmer har deltaget på censurerede udstillinger og har både kunst-akademisk baggrund og masser af praktisk erfaring fra kunstnermiljøet gennem mange år.

 

De udstillende kunstnere er:

 

Annette Horup Andersen, Anette Røddik,

Elisabeth Buhrkal, Grethe Lomholt,

Jessie Irene Hansen, Lars Thuesen og

Marianne Langhoff.

Plakater fra Lyngparkens arkiver samt private samlinger udstilles i juni, juli og til midt i august 2017


Lyngparkens Kunstkreds har været på jagt i arkiverne. I mødelokaler, på kontorer og i depotrum har vi fundet mange plakater, som fortjener at vises frem for Centrets brugere og besøgende.

Der udstilles også værker, skabt gennem årene på Lyngparkens kreative værksted, samt plakater og kompositioner, udlånt fra private samlinger i lokalområdet.

Af udstillende kunstnere kan nævnes Dronning Margrethe II, Per Arnoldi, Bo Bendixen, Dea Trier Mørch og Andy Warhol.

Udstillingen kan ses alle dage kl. 8-17.00.

Børnehuset Mols, Knebel, og Molsskolen udstiller kunstværker i Lyngparken i april og maj 2017                     Alle dage kl. 8-17

Udstillingen markerer fortsættelsen af projektet om at fremme samarbejde og forståelse mellem generationerne, et projekt under Mols i Udvikling.

 

Børnehuset Mols har sammen med Amy, pædagogmedhjælper og kunstner, valgt projekter, afstemt efter de forskellige aldersgrupper.

De allermindste i vuggestuegruppen viser deres evner til at udtrykke følelser gennem farverig maling på et stort lærred.

De yngste i børnehaven er vilde med at tegne deres familie; derfor har de trykt billeder på stof. Måske er der også nogle kæledyr?

De ældste i børnehaven arbejder med temaet ”eventyr”. Her bruges forskellige teknikker med at sy, male, tegne og lave collage.

 

 

 

Molsskolens indskolingsklasser har sammen med deres lærer, Laila, arbejdet på et indviklet ”katteprojekt”, som de glæder sig til at vise frem. Projektet omfatter nye og kendte teknikker.

Ved at bruge flydende tusch og oliekridt på papir skaber eleverne en baggrund, der laseres med en våd klud. Derefter tages et nyt ark papir i brug, og det fyldes med ”kattepels”. Arket vendes nu om, og der tegnes en kat, som klippes ud og monteres på baggrunden. Til sidst rammes billedet ind med kattepoter.

Denne spændende udstilling viser, at der er mange dygtige og kreative kunstnere i Børnehuset Mols og i indskolingsklasserne på Molslsskolen. En ny generation af kunstnere er på vej.


Fernisering i Centersalen fredag den 31. marts, kl. 10.00.

Alle er velkomne.


 

Karen Rønne udstiller i Lyngparken 
i februar og marts 2017

Skal man male landskaber, er der ikke noget som akvarellen til at få dybde i billedet ved at få en diffus baggrund med vådt i vådt-teknikken og tegne forgrunden mere distinkt med vådt på tørt-teknikken.

Dette er noget af det, jeg eksperimenterer med i mine billeder med motiver fra de nordiske landskaber, hvor jeg har beundret fantastiske linjer og former i fjelde og fjorde foruden selvfølgelig de mere stilfærdige i de hjemlige moser, enge og søer.

På min hjemmeside: www.karenroenne.com kan man se eksempler på mine portrætfotografier af ældre kvinder og akvareller af mor-liller, nordiske landskaber, geologiske lag mv.


 


Nete Thomsen udstiller i Lyngparken 
i december 2016 og januar 2017

Jeg er født og opvokset på Helgenæs og har boet stort set hele mit liv i området. Jeg føler det som et privilegium at bo i et område med de storslåede landskaber og med havet som nabo, og det giver mig inspiration til mine malerier, der for det meste er naturalistiske.

Men jeg henter også inspiration i en helt anderledes natur, den islandske. Her er det specielt naturkræfterne og de stærke farvekontraster, jeg falder for. Og efter en tur til Island ser jeg også Mols med andre øjne, og det forstærker inspirationen.

Min malemetode er for det meste spatel-maling. Med en helt lille paletkniv lægger jeg lag på lag i billederne, der til sidst fremstår som en helhed.

Jeg håber, I vil glæde jer over mine malerier. I kan finde mig på www.meller-thomsen.dk.

Aase Ebbesen udstiller i Lyngparken i oktober og november 2016

Jeg er 62 år med et tyndt CV, hvad angår aktive færdigheder inden for malerkunsten.

Jeg anede ikke, jeg kunne male. Derfor kastede jeg mig ikke ud i det, før jeg mødte Bente Rytler, som fik mig i gang med at svinge penslen. Dette er blevet min store hobby.

Jeg har senere modtaget undervisning af Steen Christensen.

Jeg hørte forleden vores Dronning i TV udtale sig om farvernes betydning for hende. Det har vi tilfælles, Dronningen og jeg (lidt kongelig har man vel lov at være!). Derfor begynder mine billeder ofte med farverne. Formerne kommer hen ad vejen.

Udstillinger: Djurslands Bank 2014
Påskeudstilling, Tinghuset 2014
Sognegården, Ebeltoft 2014
Påskeudstilling, Tinghuset 2016
Kernehuset, Ebeltoft 2016
Lyngparken 2016.


 


Magda Høgh udstiller i Lyngparken i september 2016

Midt i sin dejlige have i Begtrup har Magda Høgh ladet bygge sit atelier. Med udsigt over marker og vandet til Helgenæs, Mols Hoved og i godt vejr helt til Gylling er her rig mulighed for fordybelse.

”Det er fantastisk at bo på Mols. At have naturen som inspirationskilde er en evig udfordring”.

Magda nævner som sin inspiration de skiftende årstider og dermed skiftende farver og lysindfald.

”Arbejdet med linjen og farven. Farven, der blandes og påføres i mange lag og derved giver værkerne et levende, transparent udtryk.

Motiver, der forenkles og bearbejdes, skaber en spændende proces”. 

Om Magda Høghs billeder skriver Erik Meistrup i Kunstavisen, en anmeldelse af Syddjurskunstneres sommerudstilling i 2016 i Dronninglund Kunstcenter: ”Magda Høgh forvandler naturoplevelserne til abstrakte, afbalancerede former i et stramt styret farveunivers”.

Kunst fra Lyngparkens arkiver udstilles i juli og august 2016

Lyngparkens Kunstkreds har været på jagt i arkiverne. I sale, mødelokaler, på kontorer og i depotrum har vi fundet sande skatte.

En af disse skatte er et maleri af vores lokale kunstner Magda Høgh, som bor i Begtrup. Kunstnerens ”Blå komposition” (ca. 2005), som hænger i Lyngparkens Centersal, giver betragteren en oplevelse af spændingen mellem flade og element. Magda Høgh udstiller sine kunstværker i Lyngparken fra sidst i august og i hele september måned.

Anne-Suzette Sadolin er repræsenteret ved flere kunstværker, hvis farver og stramme kompositioner er kende-tegnende for kunstneren.

Udstillingen byder også på værker af bl.a. Martha Holm, Vibeke Stigaard og Eva Andersen.

Størstedelen af de udstillede værker er nutidige, men harmonerer fint med den lokale ”guldalderkunst” med motiver fra Kalø Slotsruin, Mols Bjerge og den smukke natur i lokalområdet.

Jens Thomas - Træer

Anne Suzette Sadolin

Naturkomposition

Uffe Christoffersen

Rød komposition

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk