Aktivitetscentret Lyngparken

     - for fællesskabet

Marta Holm Nielsen, Fuglsø, udstiller sine malerier fra 6. november til udgangen af december måned 2017

Hun startede med at male i 1999 på Sct. Annagades Skole i Aarhus og har siden været forbi Århus Kunstakademi og flere andre kurser i Danmark og udlandet.

Martha Holm Nielsen maler akrylbilleder med både pensel, spartel og andet. ”Når jeg står ved mit staffeli, dukker farverne og motivet langsomt frem, og jeg ved aldrig på forhånd, hvor det ender. Inspirationen kommer bl.a. fra mine mange rejser sydpå, især til Italien og Frankrig, men lyset og naturen her på Mols er også en stor inspirationskilde.

Jeg maler figurative/ekspressive malerier med masser af farver, gerne mens jeg lytter til musik.

Mit mål er at gøre beskueren i godt humør ved at se på mine billeder.”

Fernisering mandag 6. november 2017 kl. 11.

Alle er velkomne.

Hjemmeside: www.marthaholm.dk

 

Det kunstneriske fællesskab Ellipsen, Aarhus, udstiller deres malerier fra medio august indtil november 2017.

 

Hele syv kunstnere udstiller på én gang. De er alle medlemmer af værkstedet Ellipsen i Århus. Flere af Ellipsens medlemmer har deltaget på censurerede udstillinger og har både kunst-akademisk baggrund og masser af praktisk erfaring fra kunstnermiljøet gennem mange år.

 

De udstillende kunstnere er:

 

Annette Horup Andersen, Anette Røddik,

Elisabeth Buhrkal, Grethe Lomholt,

Jessie Irene Hansen, Lars Thuesen og

Marianne Langhoff.

Plakater fra Lyngparkens arkiver samt private samlinger udstilles i juni, juli og til midt i august 2017


Lyngparkens Kunstkreds har været på jagt i arkiverne. I mødelokaler, på kontorer og i depotrum har vi fundet mange plakater, som fortjener at vises frem for Centrets brugere og besøgende.

Der udstilles også værker, skabt gennem årene på Lyngparkens kreative værksted, samt plakater og kompositioner, udlånt fra private samlinger i lokalområdet.

Af udstillende kunstnere kan nævnes Dronning Margrethe II, Per Arnoldi, Bo Bendixen, Dea Trier Mørch og Andy Warhol.

Udstillingen kan ses alle dage kl. 8-17.00.

Børnehuset Mols, Knebel, og Molsskolen udstiller kunstværker i Lyngparken i april og maj 2017                     Alle dage kl. 8-17

Udstillingen markerer fortsættelsen af projektet om at fremme samarbejde og forståelse mellem generationerne, et projekt under Mols i Udvikling.

 

Børnehuset Mols har sammen med Amy, pædagogmedhjælper og kunstner, valgt projekter, afstemt efter de forskellige aldersgrupper.

De allermindste i vuggestuegruppen viser deres evner til at udtrykke følelser gennem farverig maling på et stort lærred.

De yngste i børnehaven er vilde med at tegne deres familie; derfor har de trykt billeder på stof. Måske er der også nogle kæledyr?

De ældste i børnehaven arbejder med temaet ”eventyr”. Her bruges forskellige teknikker med at sy, male, tegne og lave collage.

 

 

 

Molsskolens indskolingsklasser har sammen med deres lærer, Laila, arbejdet på et indviklet ”katteprojekt”, som de glæder sig til at vise frem. Projektet omfatter nye og kendte teknikker.

Ved at bruge flydende tusch og oliekridt på papir skaber eleverne en baggrund, der laseres med en våd klud. Derefter tages et nyt ark papir i brug, og det fyldes med ”kattepels”. Arket vendes nu om, og der tegnes en kat, som klippes ud og monteres på baggrunden. Til sidst rammes billedet ind med kattepoter.

Denne spændende udstilling viser, at der er mange dygtige og kreative kunstnere i Børnehuset Mols og i indskolingsklasserne på Molslsskolen. En ny generation af kunstnere er på vej.


Fernisering i Centersalen fredag den 31. marts, kl. 10.00.

Alle er velkomne.


 

Karen Rønne udstiller i Lyngparken

i februar og marts 2017

Skal man male landskaber, er der ikke noget som akvarellen til at få dybde i billedet ved at få en diffus baggrund med vådt i vådt-teknikken og tegne forgrunden mere distinkt med vådt på tørt-teknikken.

Dette er noget af det, jeg eksperimenterer med i mine billeder med motiver fra de nordiske landskaber, hvor jeg har beundret fantastiske linjer og former i fjelde og fjorde foruden selvfølgelig de mere stilfærdige i de hjemlige moser, enge og søer.

På min hjemmeside: www.karenroenne.com kan man se eksempler på mine portrætfotografier af ældre kvinder og akvareller af mor-liller, nordiske landskaber, geologiske lag mv.


 

Nete Thomsen udstiller i Lyngparken

i december 2016 og januar 2017

Jeg er født og opvokset på Helgenæs og har boet stort set hele mit liv i området. Jeg føler det som et privilegium at bo i et område med de storslåede landskaber og med havet som nabo, og det giver mig inspiration til mine malerier, der for det meste er naturalistiske.

Men jeg henter også inspiration i en helt anderledes natur, den islandske. Her er det specielt naturkræfterne og de stærke farvekontraster, jeg falder for. Og efter en tur til Island ser jeg også Mols med andre øjne, og det forstærker inspirationen.

Min malemetode er for det meste spatel-maling. Med en helt lille paletkniv lægger jeg lag på lag i billederne, der til sidst fremstår som en helhed.

Jeg håber, I vil glæde jer over mine malerier. I kan finde mig på www.meller-thomsen.dk.

Aase Ebbesen udstiller i Lyngparken i oktober og november 2016

Jeg er 62 år med et tyndt CV, hvad angår aktive færdigheder inden for malerkunsten.

Jeg anede ikke, jeg kunne male. Derfor kastede jeg mig ikke ud i det, før jeg mødte Bente Rytler, som fik mig i gang med at svinge penslen. Dette er blevet min store hobby.

Jeg har senere modtaget undervisning af Steen Christensen.

Jeg hørte forleden vores Dronning i TV udtale sig om farvernes betydning for hende. Det har vi tilfælles, Dronningen og jeg (lidt kongelig har man vel lov at være!). Derfor begynder mine billeder ofte med farverne. Formerne kommer hen ad vejen.

Udstillinger: Djurslands Bank 2014

Påskeudstilling, Tinghuset 2014

Sognegården, Ebeltoft 2014

Påskeudstilling, Tinghuset 2016

Kernehuset, Ebeltoft 2016

Lyngparken 2016.


 

Magda Høgh udstiller i Lyngparken i september 2016

Midt i sin dejlige have i Begtrup har Magda Høgh ladet bygge sit atelier. Med udsigt over marker og vandet til Helgenæs, Mols Hoved og i godt vejr helt til Gylling er her rig mulighed for fordybelse.

”Det er fantastisk at bo på Mols. At have naturen som inspirationskilde er en evig udfordring”.

Magda nævner som sin inspiration de skiftende årstider og dermed skiftende farver og lysindfald.

”Arbejdet med linjen og farven. Farven, der blandes og påføres i mange lag og derved giver værkerne et levende, transparent udtryk.

Motiver, der forenkles og bearbejdes, skaber en spændende proces”. 

Om Magda Høghs billeder skriver Erik Meistrup i Kunstavisen, en anmeldelse af Syddjurskunstneres sommerudstilling i 2016 i Dronninglund Kunstcenter: ”Magda Høgh forvandler naturoplevelserne til abstrakte, afbalancerede former i et stramt styret farveunivers”.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk