Aktivitetscentret Lyngparken 
- for fællesskabet

75-års fødselsdag

Første mandag i februar var Lyngparkens centersal fyldt med glade fødselarer.

Syddjurs Kommune havde nemlig inviteret samtlige borgere i postnummer 8410 og 8420 til 75-års fødselsdagsfest. Af de i alt 161 inviterede, var 37 fødselarer mødt op fra Rønde-området, og 26 fra Knebel og omegn.

Med deltagerne på plads rundt om de smukt dækkede borde, ønskede frivilligheds­koordinator Ulla Kjemtrup velkommen.

Herefter præsenterede kommunens fag­personer en stor palet af tilbud, understøttet af omfattende infomateriale i mappeform. Her var orientering om forebyggende hjemme­besøg (lovpligtigt besøg, som tilbydes alle, når de bliver 75), her var oplæg om hørevejledning, tandpleje, træning og aktivitet, inkontinens og seksualitet. Endvidere omtaltes forskellige netværkstiltag (fx emner som ensomhed, sorgpleje, misbrug). Og Demensteam Syddjurs stod for et interessant indslag om demens – relevant information for de fleste.

På madfronten – orienterede kommunens kostkonsulent, Lise Fuhr Frandsen, om projekt ”Spis med din nabo”, et nyt tiltag, som man forsøger at sætte i søen. Køkken Syddjurs orienterede også om ”butikken” og gav smagsprøver på pastasalat – plus uddelte et gavekort til en lun frokostret.

Herefter orienterede centerrådsformændene, Henry Morre Pedersen og Karen Møller, om Centerrådets arbejde på de to centre.

Endvidere gav den nye formand for Ældrerådet, Elsa Bannebjerg, en kort orientering om rådets beføjelser og virke.

Efter rundvisning på centret og uddybende orientering på de forskellige stande samledes deltagerne igen i centersalen. Her var der kaffe/te – og masser af velsmagende fødselsdagslagkage!

En fin eftermiddag for alle.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk